Tuesday, January 18, 2011

Tavuklu Sehriye Corbasi




Soguk kis gunlerinde icinizi isitacak bir corba...
Sehriye corbasini yapmayi annemden ogrenmistim. Annem guzel yapar yada bana cok guzel gelirdi annemin yaptigi yemekler. Ne zaman sehriye corbasi yapsam evimi hatirlarim hos hic aklimdan cikmiyor ya :))
Gelelim tarifimize:

Malzemeler:

1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 adet haslanmis tavuk gogsu
2 bardak tavuk suyu
2 bardak su
1/2 bardak arpa sehriye
tuz, karabiber, kirmizi biber ve nane

Yapilisi:

Tencereye unu alin hafif ateste kavurun un kizarinca tereyagini ekleyin hizlica karistirin ki un yanmasin arpa sehriyeyi ve salcayi ekleyin. Tavuk suyundan biraz kayun ve unun topaklanmasini onleyin. Tuzunu ve baharatlarini ilave edin tavuk suyunu ve suyu ekleyin. Haslanmis tavuk gogsunu ince ince dograyin ve corbaya ilave edin. Sehriye pisince corbanin altini kapatin uzerine bir tatli kasigi kadar kuru nane ekleyin. Servis yaparken uzerine karabiber ekebilirsiniz. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment