Saturday, January 29, 2011

Arabasi Corbasi


Iste en cok sevdigim corba...

Bu corba beni coook eskilere cocukluguma goturuyor. Babamin avcilik yaptigi yillara:)
Babam kis gelince buyuk dedesinden kalan antika tufegini temizlemeye baslardi bizde kardeslerimle merakli gozlerle babami seyrederdik. Erkek kardesim buyuyunce bu tufek benim olacak derdi hep :)) Babam eve elince bir avla gelirse annem o aksam arabasi yapar akraba ve komsulari davet ederdi. Evde bir cumbus olurdu ki sormayin. Bu corba av etiyle yapilir daha da bir lezzetli olurdu. Simdilerde babam avciligi birakti artik hazir tavukla yapiyor annem bu corbayi bu halide cok lezzetli ama yine de birseyler eksik geliyor insana. Arabasi kis aylarinda yapilir ve saat 10.00 yada 11.00 gibi icilir. Ozelligi ve guzelligi boyle:))
Ilerleyen zamanlarda arabasi hamurunun da tarifini yazacagim degisikk bir sekilde yapilip pisirilen hamur buyuk tepsilere dokulur ve sogumasi beklenir. Bu arada corba yapilir corba yagli ve bol acili yapilir, limon sikilir icine bir kasik hamurdan alinir bir kasik corbadan hamuru cignemeden yutmak gerekir :)) dedim ya degisik bir yemek ama guzell.
Hamurunu herkes sevmeyebilir ama corbaya hayir diyen hic kimseyi gormedim. Herkes cok begeniyor bu corbayi. Umarim sizlerde begenirsiniz.

Malzemeler: 

1 kasik un
3 kasik tereyagi
2 adet tavuk gogsu
5 bardak tavuk suyu + 1 bardak su
1 kasik salca
1 tatli kasigi biber salcasi ( aci olani daha makbul )
Karabiber, pulbiber, kirmizi biber ve tuz

Yapilisi:

Oncelikle tavuk gogsunu haslayin. Haslanan tavuklari ince ince dograyin ve bir kenara alin. Tavaya once 1 kasik unu alin ve kisik ateste unu  kavurun, unun rengi donunce ocagin altini kapatin. Genis bir tencereye tereyagi alin ve eriyince icine unu ekleyin burada cok hizli olun ki un yanmasin icine salcalari ekleyin ve tavuk suyundan 1 bardak dokun unun topaklanmasini engelleyin puruzsuz bir hale gelince baharatlarini ve tavuk suyu ve suyu ekleyin. Su kaynamaya baslayince icine dogradiginiz tavuklari da ekleyin. Corba kaynamaya basladiktan sonra altini kisin ve pismeye birakin. Umarim begenirsiniz. Afiyet olsun...

2 comments:

  1. esracigim ellerine saglik,bu corbanin tadi hala damagimda.
    nuran

    ReplyDelete
  2. Afiyet olsun Nurancim, corbayi insallah yine birgun beraber icmek nasip olur.

    ReplyDelete