Thursday, August 8, 2013

Cevizli Baklava Tarifi


Ramazan bayraminiz hayirli olsun :))

Yillar sonra Zennurecim sayesinde cesarete gelip baklava yaptim. Zennureyle birlikte yaptigimiz ortak urun baklavamiz cok guzel oldu cunku o bizim ilk goz agrimiz :)) 
Ilerde insallah daha da deneyim kazaninca " aman efendim bu baklavanin puf noktasi surasi suraya dikkat etmeniz lazim" vs. gibi bilgiler veririm ;) ama simdi sadece tarifi yazmakla yetinecegim. Fazlaca da mutevazi olmak istemiyorum acikcasi cunku bayagi bildigimiz ev yapimi baklava yani ;)
Bu arada yan komsum Canim arkadasim Nur tasindi yeni komsum Hintli bit aile ;)
Simdi Nur olsaydi baklavamdan ikram ederdim :( 
Neyse tarife geciyorum tekrardan hayirli bayramlar.,

Malzemeler

1 adet yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 cy bardagi yogurt
1 Yemek kasigi sirke
1 paket kabartma tozu
1 Fiske tuz
Aldigi kadar un ( yumusak bir hamur olacak )
450 gram ceviz
1 paket tuzsuz tereyagi
Nisasta
Serbeti icin
3 su bardagi seker
3 bucuk su bardagi su
Bir kac limon damlasi

Yapilisi

Yogurma kabina butun malzemeleri ekleyin unu yavas yavas ekleyip yumusak bir hamur yogurun. Hamurunuzu bes esit bezeye ayirin. Her bir bezeden 8 kucuk beze yapin. 5-10 dk.dinlendirdiginiz bezeleri nisasta yardimiyla tabak buyuklugunde acin. Actiginiz yufkalarin uzerine nisasta serpin. Her bir bezeyi ayni sekilde acin. Boylece sekizerli 5 adet acilmis yufkaniz olacak. Tabak buyuklugunde actiginiz yufkalari tepsinizin buyuklugunde acip tepsiye yerlestirin. Biz her kata ceviz koyduk. Yani 4 Kat ceviz oldu. Dilimlediginiz baklavanizin uzerine eritilmis ve ustundeki kopugu alinmis tereyagini gezdirip onceden isitilmis 400 F firinda ustu kizarana kadar pisirin. Baklavanizi firina koyunca sebetini hazirlayin. Seker kaynadiktan sonra icine bir iki damla limon suyu dokup biraz daha kaynattiktan sonra altini kapatip sogumaya birakin. Ilik olan serbetinizi yine ilik olan baklavaniza dokup serbetini cekmesi icin bir kenara koyun :) Afiyet olsun kolay gelsin....




5 comments:

  1. Eline saglik, el emegi goz nuru gibisini yemenin tadi baskadir ustelik bu baklava ise uff :)

    ReplyDelete
  2. :)) tesekkur ederim gercekten de oyle yoruluyorsun ama ortaya cikan bu guzellikten sonra yorgunluk kalmiyor. Ama en kotusu de bayramda yapilan baklavayi ikram edecek ziyaretcin olmamasi :( gurbetin aci gercegi bu olsa gerek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Evet en acisini soyledin :( bende hazirini bile yapmiyorum artik, kapi calip kimse gelmedikten sonra :( Olsun eger esinle mutluysan, yuvan huzurluysa gerisini koy ver gitsin, en buyuk derdin o olsun canim.

      Delete
  3. Uzaklarda yasam Boyle birsey iste :( ama cok sukur insan ailesinin,esinin kiymetini buralarda anliyor :))

    ReplyDelete