Saturday, January 15, 2011

Kombe Tarifi




    Merhaba arkadaslar, 
         Bu tarifi yaptigim ilk zamandan beri tarifini isteyen arkadaslar olmustu. Cok guzel bir tarif icine hersey yakisiyor sadesi, peynirlisi, cevizlisi ve kiymalisi hepsi harika oluyor. Hepsini de denedim sonuc gayet memnun ediciydi. Cevizli ve sade olani misafirlerinize aksam yemeginde ikram edebilirsiniz. Peynirli ve kiymali olani cay saatlerinde yapabilirsiniz. Gercekten tadi da cok guzel oluyor. Aninda bitiyor bu da sizi cok memnun edecektir. Ayrica cok doyurucu bir dilimiyle doyuyorsunuz :))
Tarifin orjinali bu siteden  ( http://ikizlerinannesi-ikizlerinannesi.blogspot.com/)  burda sadece peynirli olarak verilmis tarif bende ilk olarak peynirli yapmistim. Sonra aceba ceviz yakisir mi deyip cevizli yaptim cok guzel oldu, sonra bir de kiymali yapayim dedim o da cok hos oldu :)) Kisacasi hersey yakisiyor deneyin pisman olmazsiniz.

 Malzemeler:

2 cup ilik sut
1/2 cup ilik su
1 tatli kasigi tuz
1, 1/2 tatli kasigi maya
 Aldigi kadar un ( yaklasik 4 cup kadar oluyor )
1/2 cup siviyag
1 yumurta sarisi

Ic Malzemeleri:

Peynirli : 1 cup peynir. Ben cedar peyniri ve mozarella peynirini karistirmistim. Beyaz peynir de olur. Isterseniz icine maydanoz dograyabilirsiniz.

Cevizli : 1, 1/2 cup iri cekilmis ceviz.

 Kiymali : 150 gram kiyma, 1 orta boy sogan, 3 adet biber ve 1 adet buyuk boy domates tuz karabiber.
Tavaya kiymayi alin suyuynu salip cekene kadar kisik ateste pisirin icine dogranmis sogan ve biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin. En son domatesi ekleyin tuzunu ve karabiberini ekleyin. Biraz daha pisirin. Pistikten sonra ocagin altini kapatin ve kiymali harcinizin oda sicakligina gelmesini bekleyin.

Yapilisi:

     Genis bir kaba sutu, suyu, tuzu ve mayayi alin karistirin icine yavas yavas unu ekleyin. Cok sert olmayacak bir kivamda hamuru yogurun ve 1 saat mayalanmaya birakin. Mayalanan hamuru 3 esit parcaya ayirin. Bezeleri acabildiginiz kadar buyuk acin. Actiginiz ilk bezenin uzerine 2 - 3 kasik kadar siviyag gezdirin fircayla esit sekilde heryerine dagitin. Actiginiz ikinci bezeyi ilk bezenin uzerine yerlestirin ve yine siviyagla yaglayin. Ic malzemeniz ne ise bu ikinci kata yerlestirin. Diger bezeyi de acip uzerine yerlestirin ve uzerine siviyag gezdirin. Son olarak hepsini zarf katlar gibi katlayip kare sekline getirin tepsinizin buyuklugunde oklavayla tekrar acin yaglanmis tepsiye yerlestirin.  Dilimleyin ve sulandirilmis yumurtayi her yerine fircayla yayin. Tepside yaklasik yarim saat kadar bekletin ve onceden isitilmis 400 F firinda uzeri kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun...

2 comments:

  1. Sitemi ziyaretiniz ve guzel yorumunuz icin tesekkur ederim. Gercekten de tadan herkes tarafindan begenilen bir tarif denemenizi tavsiye ederim:)

    ReplyDelete