Friday, January 14, 2011

Patatesli Ekmek

 


Merhaba arkadaslar,
Patatesli ekmekle olan gecmisim Ankara'daki ogrencilik yillarima uzanir. Buyuksehir belediyesinin patatesli ekmekleri tek kelimeyle harikaydi. Sonra yengemin yaptigi patatesli bazlamalar var tabi onlari da unutmamak lazim. Yengeme niye patates diye sordugumda ekmek yumusacik oluyor ve bayatlamiyor demisti. Bende birkac defa yaptim patatesli ekmek gercekten de tadina diyecek yok mis gibi kokuyor zaten bayatlamaya da firsati kalmiyor hemen bitiyor. Bildigim kadariyla patates mutluluk hormonlarini harekete geciriyor :) bu ekmekle daha da bir mutlu oluyorsunuz hele bir de guzelce kabarmissa :)
Patatesli ekmek icin:

Malzemeler:

1 adet orta boy haslanmis ezilmis patates
2, 1/2 cup un
1 yemek kasigi tereyagi
1/2 cup ilik su
1/2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi maya

Yapilisi:

Oncelikle patatesi haslayin ve ezin. Genis bir kaba unu, tuzu ve mayayi koyun ve karistirin icine tereyagini ve patatesi ekleyin suyu yavas yavas ilave edin ve yogurmaya baslayin. Hamur elinize yapisirsa biraz un ilave edebilirsiniz. Yuvarlak bir firin kabini yaglayin hamurunuzu yuvarlak bir sekilde firin kabina yerlestirin ve mayalanmaya birakin. Normal bir firin kabida olur. Hamurun ustune biraz un serpin. Yaklasik 1 bucuk saat sonra hamurunuz iki katina cikacaktir. Firina dayanikli bir kaba su koyun ve firini 400 F isitin. Isinan firina ekmeginizi koyun ve 25 dakika yahut ekmeginiz kizarana kadar pisirin. Firindan alinca uzerine temiz bir bez ortup sogumasini bekleyin. Soguyunca dilimleyin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment