Saturday, January 29, 2011

Firinda Sebzeli Tavuk



Firin yemekleri cok guzel oluyor ozellikle tavuk yemekleri. Bu yemegi ailenizle birlikte zevkle yiyebilirsiniz hem cok besleyici hem de cok lezzetli. Sebze yemeyenler icin guzel bir yemek diye dusunuyorum. Iste tarifimiz:

Malzemeler:

4- 5 adet kemiksiz tavuk but veya gogus
1 kasik salca
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi dag kekigi, biberiye, feslegen, adacayi karisimi
1 tatli kasigi siviyag

Sebzeler:

2 adet orta boy patates
1 adet kabak
2-3 adet biber
1 adet buyuk boy domates
10 adet mantar
1 bardak bezelye ( dondurulmus )
1 bardak havuc ( dondurulmus )
3 dis sarimsak
1 adet orta boy sogan
2 adet kereviz sapi

Yapilisi:

Tavuklari kusbasi sekilde dograyin. Genis bir kapta salca ve baharatlari karistirin ve tavuklari soslayin. Buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.
 
Butun sebzeleri kup kup dograyin, soganlari piyzalik dograyin.  Sebzeleri ve tavugu buyuk bir borcama alin ve iyice karistirin. Uzerine yemeklik dogranmis domatesi yayin. Yarim bardak suyu uzerine gezdirin en son olarak 2 yemek kasigi kadar siviyagi uzerine gezdirin. Uzerini aliminyum folyo ile kapatin. Onceden isitilmis 400F ( 205 C ) firinda sebzeler ve tavuk yumusayana kadar pisirin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment