Saturday, December 11, 2010

Zeytinli ve Naneli Ekmek




Bu ekmegi cok onceden denemis ve cok begenmistim. Nanenin bir ekmege bu kadar yakisacagi aklima gelmezdi. Firinin kapagini acinca evin icerisine cok hos bir koku yayildi. Sanirim bu ekmegi cay saatlerinde de yapacagim:) Ben cok begendim umarim sizlerde begenirsiniz.

Malzemeler:

2, 1/2 cup un
1/2 cup kucuk dogranmis siyah ve yesil zeytin
1 tatli kasigi kuru maya
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kuru nane
1, 1/4 cup ilik su
1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi:

Genis bir kapta unu, mayayi, tuzu ve naneyi karistirin. Icine tereyagi ve zeytinleri de ekleyin suyu yavas yavas ekleyin sert olmayacak bir hamur yogurun. Basta hamur elinize yapisabilir ama yogurmaya devam ettikce kivami daha guzel olacaktir. Tekrardan un koymaniza gerek yok. Dikdortgen kek kalibina veya kare borcama yerlestirin tepside 1 saat kadar mayalanmaya birakin. Hamurunuz kabarinca onceden isitilmis 400 F firinda 20- 25 dakika kadar pisirin. Firindan cikartinca ustune firca yardimiyla siviyag surun soguyunca dilimleyin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment