Thursday, December 9, 2010

Irmik Helvasi

 

Malzemeler:

1 cup irmik
125 gram tereyagi
1 yemek kasigindan biraz fazla iri cekilmis badem
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi limon kabugu rendesi
1/2 cup sut
1/2 cup su
1,5 cup seker

Yapilisi:

Tavaniza tereyagini koyun yaginiz erimeye baslarken icine bademleri ve irmigi koyun beraber kavurmaya baslayin. Irmigin rengi koyulasmaya baslayinca icine tarcini ve limon kabagi rendesini de ekleyin biraz daha kavurun. Bu arada sut ve suyu karistirin icine sekeri ekleyin iyice karistirin seker erisin. Bu sekerli karisimi irmigin icine dokun ve hizli bir sekilde karistirmaya devam edin icine yarim bardak su daha ekleyin ve iyice karistirin. Ocagin altini kisin. Kisik ateste helvayi karistirin helvaniz pisince ustune pecete koyun kapagini kapatin helvayi dinlenmeye birakin. Soguyunca servis yapin. Afiyet olsun...
Ben iki kisilik yaptim siz miktari arttirip daha fazla yapabilirsiniz.

2 comments:

  1. irmigi nerden buldun ?????? enfes gorunuyor...

    ReplyDelete
  2. Sevgili blog takipcileri,

    Bugun Esra ayni irmigin ceviz ve portakal kabugu kullanilmisini yapti. Gercekten yedigim en guzel irmik helvalarindan birisiydi. Bence kesinlikle bu tarife guvenerek irmik helvasi yapabilirsiniz.

    ReplyDelete