Sunday, December 5, 2010

Simit Pogaca








Malzemeler:

1 bardak yogurt
1 bardak sut
1/2 bardak siviyag
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kuru maya
5 bardak un

Ic Malzemesi:
Peynir

Ustu icin:
Pekmez ve susam
Yapilisi:

Genis bir kapta once sivi malzemeleri karistirin mayayi ekleyin. Unun yavas yavas ekleyip yogurmaya baslayin. Yumusak bir hamur yogurun. Hamurun mayaya gelmesi icin 1 saat bekletin. Hamuru 21 parcaya bolun yuvarlak bezeler haline getirin. Bu bezeleri elinizle inceltip arasina peynir koyun ve kapatin uzun sekil verin. Birlesim yeri alta gelecek sekilde once pekmeze daha sonra susama batirip yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin. Tepside 15- 20 dakika kadar tekrar mayalanmaya birakin. Onceden isitilmis firinda (375 F ) ustu kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun...

1 comment:

  1. Tavsiye ederim, aynen pastane pogacasi gibi oluyor. Biz cok begendik.

    ReplyDelete