Friday, December 3, 2010

Ev yapımı Spagetti



Malzemeler:

1,5 bardak beyaz un
Yarim bardak irmik
1 adet yumurta
1tatli kasigi tuz
1/4 bardak su

Yapilisi:

Genis bir kapta unu, irmigi, tuzu ve yumurtayi karistirin yavas yavas suyu ekleyin cok sert olmayan bir hamur yogurun. Hamuru iki bezeye ayirin ve acin. Actiginiz hamurun uzerini unlayin ve rulo yapin cok ince olmayacak bir sekilde 2 veya 3 cm. kalinlikta kesin. Genis bir tencereye makarna haslar gibi suyu koyup kaynatin icine 1 tatli kasigi kadar tuz atin. Su kaynamaya baslayinca spagettileri icine atin ve pisirin.
Pistikten sonra suzun uzerine siviyag ekleyin.

Sosunu hazirlamak icin :

200 gr. kiyma
1 adet sogan
2 adet sarimsak
3 yemek kasigi ekmek kirintisi
1 yumurta
tuz, karabiber, kimyon
maydanoz

Genis bir kapta kofte yapar gibi sirayla kiymayi, rendelenmis sogan ve sarimsagi, ekmek kirintisini, yumurtayi, baharatlari ve ince dogranmis maydanozu ekleyip yoguruyoruz.Ceviz buyuklugunde yuvarlak kofteler hazirliyoruz bu kofteleri yagli kagit serilmis firin tepsisine koyuyoruz ve ( 350F. ) firina veriyoruz. Ayri bir kapta 3 adet domatesi rendeliyoruz icine 1 yemek kasigi salcayi ekleyip karistiriyoruz. Icine 1 yemek kasigi kadar siviyag ekliyoruz ve pisirmeye basliyoruz icine karabiber, tuz ve pulbiber koyuyoruz. Tencerenin kapagini kapatiyoruz. Koftelerimizi 10 dakika sonra firindan cikartip domates sosunun icine koyuyoruz ve birlikte biraz daha pisiriyoruz. Koftelerimiz pisince sosumuz hazir olmus demektir. Servis tabagina spagettimizi aliyoruz ustune domates sosu ve koftelerimizi koyuyoruz. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment