Tuesday, February 19, 2013

Havuclu Muhallebili Tatli

Resmini cok guzel cekememisim ama tatli cok guzel olmustu. Bir daha ki sefere daha guzel bir fotograf ekleyecegim insallah.

Malzemeler

1 kg havuc
1 su bardagi seker
1 su bardagi cekilmis ceviz
1 /2 paket petibor biskuvi ( ben graham cracker  kullandim)
1 cay kasigi tarcin ve muskat rendesi

Muhallebisi icin

4 cup sut
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi misir nisastasi
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarisi

Yapilisi:

Once havuclarin kabuklarini kaziyip rendeliyoruz genis bir tencereye havuclari ve sekeri alip havuclar suyunu birakip cekene kadar pisiriyoruz. Ben havuclari iyice ezdim daha guzel oldu sonra icine cevizi, baharatlari ve kirilmis biskuvileri ekleyip iyice ozlesene kadar karistiriyoruz. Hafif islattiginiz dikdortgen borcama havuclu karisimi yayin elinizle iyice duzlestirin.

Havucumuz sogurken biz muhallebimizi yapmaya baslayalim.
Butun malzemeleri karistirip tel cirpiciyla iyice karistirin kisik ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Muhallebiniz goz goz olunca bir kac dakika daha pisirip ocagin altini kapatin. Havuclarimizin ustune muhallebimizi de dokup buzdolabinda dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

No comments:

Post a Comment