Saturday, January 5, 2013

Mayali pogaca tarifi ( patatesli)



Yumusacik bir pogaca tarifi veriyorum sizlere icinde haslanmis patates oldugu icin bayatlamasi da uzun suruyor ama zaten o kadar da bekletmiyor kendisini :) Tarif onceden burda olupta simdilerde TR donmus arkadasimiz Hayel'e ait. Hepimiz pogacayi bayila bayila yeyip tarifini alalim derken alamayip sonunda Hayel de TR donunce hayiflanirken saolsun Yildiz teyzenin tarifi aldigini duyunca pek bir sevinmistim. Bende hemen Nur'dan tarifi alip bir an once sizlerle paylasmak istedim.

Malzemeler:

2 haslanmis patates rendesi
2 yumurta ( sarisinin biri uste)
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi ilik sut
yarim su bardagi ilik su
2 tatli kasigi maya
2 tatli kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un

Ici icin istediginiz bir ic malzeme kullanabilirsiniz ( kiymali muthis oluyor)

Yapilisi:

Butun malzemelerden yumusak bir hamur yapin yarim saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamurunuzdan kucuk parcalar koparip istedeiginiz ic malzemesini koyarak yuvarlak pogacalar yapin yaglanmis firin tepsisine dizip uzerine sulandirilmis yumurta sarisi surup susam veya corekotuyla susleyin. Tepside de bir sure mayalandirin. Onceden isitilmis 400F firinda kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment