Saturday, January 19, 2013

Firinda Turlu yemegi



Iste cekirdek ailemiz icin yaptigim ve esimin bayila bayila yedigi yemek :)) Malzeme miktari tamamen size kalmis malzemeleriniz azligi yada cokluguna gore et miktarini da ayarlayabilirsiniz. Ben etlerimi onceden pisirip yemeklik porsiyonlara ayirip buzluga kaldiriyorum yemek yapicam zaman cikartip kullaniyorum boylece kisa zamanda cok guzel lezzetli yemeklerim oluyor :) acil misafir zamanlari birebir :))

Malzemeler:

1 adet patates
1 adet patlican
1 adet kabak
1 adet domates ( buyuk boy)
3 dis sarimsak
1 adet sogan
Kusbasi dogranmis kuzu eti ( miktar size kalmis)
Siviyag, tuz, karabiber
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi kadar biber salcasi

Yapilisi:

Domates haric butun sebzeleri kare seklinde dograyin firin tepsisine dizin biraz tuz ve siviyag dokup karistirin. Isitilmis firinda sebzeler hafif yumusayana kadar 20 dk kadar pisirin. Bu arada etleri suyunu salip saldigi suyu cekene kadar pisirin. En son sebze ve etleri karistirin domatesleri de dograyin ve salcalari siviyag ve su ile sulandirip tuz ve karabiberi de ekleyip yemegin ustune dokun. Aliminyum folyoyla firin kabinin agzini kapatip onceden isitilmis 400 F firinda sebze ve etler iyice yumusayana kadar pisirin. Afiyet olsun....

No comments:

Post a Comment