Saturday, January 5, 2013

Karyagdi Pastasi



Biliyorum resimleri guzel cekememisim ama tadi enfes oluyor denemenizi tavsiye ederim. Tarif icin tesekkurler Nur ( aslinda ilk defa Yildiz teyzeden yemistim :))

Malzemeler:

1 paket margarin
3 kahve fincani seker ( 3 dolu yemek kasigi )
2 yumurta
3 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yeteri kadar un

Serbeti icin:

1 su bardagi seker
1 su bardagi soguk su


Yapilisi:


Un haric butun malzemeleri karistirin unu yavas yavas ekleyin guzel bir hamur olunca ceviz buyuklugunde parcalar kopartip kurabiye sekli verin. Onceden isitilmis 180-190C firinda pisirin. Firindan cikan kurabiyeleri onceden soguk suda erittigimiz sekerin icine batirip cikartin fazla bekletmeyin kurabiyeler dagilabilir. Ustunu hindistan cevizi ile susleyip servis yapin.
NOT: Kurabiyeler sudan ciktiktan sonra yumusak oluyorlar servis yaparken dikkatli olun dagilabilirler :))
Tesekkurler Nur :)


2 comments:

  1. Tarifi deneyecek olanlara:tarifin en onemli ve en puf yani en anlamli ve degerli kismi o sondaki not! dusunsenize usenmemissiniz tum malzemeleri karistirmissiniz, pisirmissiniz, serbet yapmissiniz, kurabiyeyi serbete batirmissiniz, sonra ne oluyor, kurabiye dagiliveriyor. offf kabus gibi...

    ReplyDelete
  2. Ekstra not icin tesekkurler Nur :) eminim tarifi deneyecekler icin onemli bir ayrinti.Tarif icin tekrar tesekkurler....

    ReplyDelete