Wednesday, September 4, 2013

Simit ve Pide Tarifleri



Farmers marketteki satistan bahsetmistim Daha once resimde gordugunuz guzeller yeni urunler :))

Once simitin tarifini vermek istiyorum. Simitlerle ilgili cok bisey yazmaya gerek var mi bilmiyorum goruntu herseyi anlatiyor olmali ama bugune kadar yaptigim en guzel simitlerdi.

Yapilisi

2 tatli kasigi instant kuru Maya ve 3 tatli kasigi pekmez bir kabin icine alinir uzerine ilik su dokulup karistirilir ve mayanin kabarmasi icin beklenir. Genis bir yogurma kabina 4 su bardagi un konulur uzerine 1 tatli kasigi tuz ve 2 yemek kasigi siviyag eklenip karistirilir. Kabaran mayada una eklenip yavas yavas  ilik su eklenip ele yapismayan bir hamur yogurulur. Hamurunuzu cok iyi yogurmaniz gerek ki icindeki gluten ortaya ciksin iyi yogurulan bir hamur daha cabuk mayaya gelir.

Hamurunuz iki Katina ciktigi zaman tezgahin uzerine alin ve rulo yapip esit parcalara ayirin. Herbir parcayi uzun rulo yapin iki tane ruloyu birbirine dolayip uclarini birlestirin once sulandirilmis pekmeze ardindan da susama batirip onceden isitilmis 450 F firinda pisirin.
Susaminizi onceden bir guzel kavurun dememe gerek var mi :)) Tr yasiyorsaniz aktarlarda kavrulmus susam satiliyormus benden soylemesi.


Gelelim pide tarifine

5 bardak un, 1 tatli kasigi tuz, 1 tatli kasigi kuru maya, 1 yumurta ( sarisi ustune ), susam ve corekotu uzeri icin

Cok sert olmayan hafif ele yapisan bir hamur yogurun. Hamurunuz mayaya gelince uc esit parcaya ayirin. Elinizle oval sekil verin bu asamada bol un kullanin cunku civik bir hamur oluyor. Uzun ince bir sekil verip tirnaklarinizla uzerine sekil verin. Yumurta sarisini 1 yemek kasigi yogurtla karistirip pidelerin uzerine surun. Ustlerine corekotu veya susam dokun. Firin telinin uzerini aliminyum folyo ile kaplayip siviyag surun pideleri firin telinin uzerine yerlestirin uc pidede sigacak sekilde.
Onceden iditilmis 500 F firinda pideler kabarip ustleri kizarana kadar pisirin.

No comments:

Post a Comment