Soz verdigim gibi yeni tariflere devam ediyorum :) gecen aksam yaptigim tahinli coreklerim bitmeden tarifini yazmak istiyordum ama olmadi :) coreklerim bitti eminim ki sizde yaptiginizda corekleriniz hizlica bitecektir. Iste tarifimiz
Malzemeler
1 bardak ilik sut ( 1 cup )
1 bardak ilik su
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
1 cay bardagi siviyag
4 -5 bardak un
2 tatli kasigi kuru maya
Ic malzemesi
1 bardak ince cekilmis ceviz
1/2 bardak tahin
1/2 bardak seker
Yapilisi
Genis bir kapta elinize yapismayan pogaca hamuru kivaminda bir hamur yogurun. Hamurunuzu yarim saat kadar dinlendirin mayaya gelmesi icin. Mayaya gelen hamurunuzu iki esit parcaya ayirin oklava yardimiyla cok ince olmayacak sekilde acin. Hamurunuzun heryerine esit sekilde tahini surun uzerine sekeri ve cevizi ekleyip rulo yapin. Yaptiginiz ruloyu iki parmak kalinliginda kesip yaglanmis tepsiye kestiginiz yerleri uste gelecek sekilde yerlestirin. Butun hamurunuz bitene kadar bu islemi gerceklestirin. Rulolari tepsiye aralikli dizin ve tepside de 15 dk. kadar mayaya gelmesini bekleyin. Onceden isitilmis 400 F firinda ustleri kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun...
Not: Bir sonraki post tarcinli corekler olacak :)) ayni hamuru kullanarak tarcinli uzumlu corekler yapmayi planliyorum :))
No comments:
Post a Comment