Wednesday, September 26, 2012

Baklava yufkasiyla Sarma Baklava

 Baklava yapmak artik cook kolay yeter ki evde baklava yufkaniz olsun sip sak yapabilirsiniz:)) Athensta Fatma abla bayagi guzel baklava yapanlardan birisi bizde kendisinden bize bir cooking class tertiplemesini istedik :) guzel de oldu hani hem ogrenmis olduk hem yemis olduk hem de isteyen tepsisiyle geldi evine de goturdu. Gerekli arac gerecler resimde de gordugunuz gibi genis bir tezgah, ve baklavayi sarmak icin ince uzun bir cubuk isin sirri bu cubuk ta aslinda oklavayla sarinca cok bol oluyormus siz buna benzer bir cubukla yaparsaniz daha guzel gorunumlu baklavalariniz olur. Gelelim malzemelere:

Biz bayagi cok yapmistik ben sadece 1 tepsilik yaziyorum tarifi:)
serbet dokulmemis hali


Malzemeler:

1 paket fillo dough ( baklava yufkasi)
2- 3 cup ince cekilmis ceviz (1 cup 250 ml denk geliyor Turkiyedekiler su bardagi kullanabilir )
1,5 stick tereyagi ( yarim paket tereyagi )

Serbeti icin:

2 cup seker
2,5 cup su
1,2 damla limon suyu

Yapilisi:

Once cevizleri ince bir sekilde cekip genis bir kaba alin tereyagini eritin. Iki tane baklava yufkasini yukarida ki resimdeki gibi yanyana serip uzerine fircayla tereyagi gezdirin ama fircayi yufkalarin uzerine surmenize gerek yok cok fazla yaglamaniza da gerek yok cok az damlatabilirsizniz yagdan sonra iki yemek kasigi cevizi baklavanin ust kismina esit bir sekilde yayin ustunu ve kenarlarini kivirin ki kenarlardan ceviz dokulmesin ve yavasca elimizdeki cubuga yufkayi sarip buzdurelim yaglanmis tepsiye dizelim butun yufklar bitene kadar tekrarlayalim keskin bir bicakla kesip firca yardimiyla tereyagini baklavalarin uzerine yavasca surelim. Once den isitilmis 375F firinda uzeri kizarana kadar pisirelim.

Serbeti baklava yapmaya baslamadan once ocaga koymak gerekiyor serbet kaynayinca birkac damla limon suyu sikip biraz daha kaynatin ve ocagin altini kapatip serbeti sogumaya birakin. Serbet ve baklavanin soguk olmasi gerekiyor baklava sicakken serbeti dokerseniz baklavaniz hamur olur onun icin baklavanin da serbetinde iyice ilimasi gerekiyor ki hamur olmasin. Afiyet olsun diyelim:))

yemeye hazir hali enfes lezzette baklavalar:)


No comments:

Post a Comment