Herkese hayirli bereketli Ramazanlar...
Ramazan ayinda ilk tarifimiz tatli olsun istedim. Bugun iftar icin yaptigim sekerpareyi sizlerle tanistirmak istiyorum:)) Harika bir tatli oldu artik baska sekerpare tarifi denememeye karar verdim. Sizlerde misafirlerinize tadina garanti verebilecegim bu sekerpare tarifini denemenizi tavsiye ederim.
Gelelim tarifimize
Malzemeler
100 gram tuzsuz tereyagi
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta
1/2 su bardagi pudra sekeri
2 yemek kasigi irmik
2 yemek kasigi hindistan cevizi
2 - 2,5 su bardagi un ( bana tam 2,5 su bardagi yetti bardagimin olcusu 200 ml. )
Yarim paket kabartma tozu
1 Yumurta sarisi ustu icin
Serbeti icin
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
yarim limon suyu
Yapilisi
Ilk once serbet malzemelerini tencereye koyup kaynatin. Kaynayan suruba limon suyunu sikip biraz daha kaynattiktan sonra altini kapatin.
Genis bir yogurma kabina oda sicakligindaki tereyagini ve pudra sekerini alip elinizle iyice karistirin. Sirayla siviyagi, yumurtayi irmigi ve hindistan cevizini ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumusak bir hamur elde edin.
Isterseniz yuvarlak sekilde yapip uzerine findik koyabilirsiniz yada benim yaptigim gibi oval sekilde yapip uzerine yumurta sarisi surup catalla cizebilirsiniz.
Onceden isitilmis 175 C ( 350 F) firinda alti ustu kizarana kadar pisirin. Pisen sekerparelerin ilk sicagi cikinca serbeti dokup tepsinin uzerini aliminyum folyoyla kaplayin ki sekerparelerin ustu de yumusak olsun. En kisa zamanda misafirlerinize bu guzel tatliyi ikram etmeniz dilegiyle tekrardan hayirli mubarek Ramazanlar....
cok guzel gorunuyor!
ReplyDeleteTadi goruntusunden daha guzeldi :) En guzel sekerpare tarifi baska tarif aramaya gerek yok bence cok iddialiyim bu konuda :))
ReplyDelete