Bugun ki cooking class ta Fatma ablanin yaptigi salata hem pratik hemde cok lezzetliydi. Benim favori salatalarim arasina girdi :)
Bugun harika bir cooking class oldu herkesin eline emegine saglik :) gelen davetlilerden de tam not alan bu salatayi sicagi sicagina yayinlamak istedim. Tarif cok pratik davet sofralarinizda goz alici bir cesit salata olsun isterseniz hic cekinmeden deneyin. Iste tarifimiz
Malzemeler
Yesil kabak
Dereotu
Limon
Tuz ve zeytinyagi
Yapilisi:
Ilk once kabaklarin yesil kismini kaziyin. Kabaklari rendeleyebilirsiniz ama julyen dograyiciniz varsa julyen dograrsaniz daha guzel oluyor. Kabaklarin cekirdekli kisimlarini dogramiyorsunuz. Julyen dogranmis kabaklarin icine yarim limon suyu sikin ve tuzunu ekleyin. Elinizle iyice karistirin. Buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirin. En son uzerine zeytinyagi gezdirip servis tabagina elinizle hafif suyunu sikarak ve seklini yuvarlak yaparak koyun. En son uzerine dogradiginiz dereotunu koyun. Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment