Gecen gun esimin arkadaslari icin yaptigim bu tatliyi iftaharla sunuyorum:)) Basit ve cok guzel bir sutlu tatli oldu biz cok sevdik ozellikle oglum ki kendisi pek yemek yemegi seven bir cocuk degildir 1 dilim tatli yiyince ben havalara ucuyorum o derece yani ee bizimki tatlinin 1 dilimini yiyip tekrar isteyince dedim evet guzel bir tatli oldu :))
Velhasil-i kelam pratik ve guzel bir tatli
Gelelim tarifimize
Malzemeler:
4 su bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi un
2 dolu yemek kasigi misir nisastasi
1 adet portakalin rendesi
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarisi
Petibor biskuvi ( veya graham cracker)
Uzeri icin:
1/3 cup damla cikolata
1/2 cup cig krema
Yapilisi:
Muhallebi malzemelerini tencereye koyup orta hararetli ocakta surekli karistirarak pisirin. Muhallebiniz goz goz olunca yani kabarciklar cikarmaya baslayinca:) ocagin altini kapatin. Dikdortgen borcaminizin tabanina biskuvileri yerlestirin uzerine muhallebiyi dokun.
Ayri bir tencereye su koyup uzerine cam bir kap yerlestirin cam kabinizin alttaki suya degmemesi gerek cam kabinizin icine cikolatalari koyup eritin icine cig kremayi da ekleyip iyice karistirin cikolatalari iyice eridiginde ve kremayla iyice karistiginda cikolata sosunuz hazir demektir.
Cikolata sosunuzu muhallebinizin uzerine catalla serpistirin. Buzdolabinda 3-4 saat beklettikten sonra servis yapin. Afiyet olsun....
No comments:
Post a Comment