Wednesday, October 31, 2012

Ev Yapimi Iskender Tarifi





Turkiye tatlarini ozledikce evde yapmaya calisiyorum ve bu calismalarim da gun gectikce uzmanlasmaya basladim:)) en son yaptigim iskender orjinaline cok yakin oldu kendimle gurur duydum. Hatta esim burda ki bir Turk lokantasinda yedigimiz iskenderden daha guzel oldugunu soyledi. Ben evdeki kucuk yaramazla ugrasirken esim saniyede tabagini silip supurmustu benim aklima fotograf cekmek gelmedi cunku dedim ya evdeki kucuk yaramaz benim aklimi basimdan aliyor bazen unutuyorum ama esim saolsun hemen fotografini cekti artik o da alisti bu blog isine:)))
Gelelim tarifimize

Malzemeler
Kuzu eti ( donmus vaziyetteyken keskin bir bicakla ince bir sekilde dilimlenmis olacak )
1 adet bazlama ( ben kendi yaptigim bazlamayi kullandim siz pide de kullanabilirsiniz)
2 adet domates
1 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi kadar tereyagi
Tuz karabiber pulbiber

Yapilisi:

Kuzu etinizi buzlukta 1-2 saat kadar bekletin ki ince bir sekilde dilimleyebilesiniz bunun icinde keskin bir bicaginiz olmasi gerek. Ince sekilde dilimlenmis etlerinizi teflon tavaya alin kisik ateste pisirmeye baslayin etler suyunu salip saldigi suyu cekene kadar pisirin en son baharatlari atip ocagin altini kapatin. Bu arada domatesleri ve salcayi mutfak robotunda birlikte cekin. Kucuk bir tavaya biraz siviyag ekleyin ve domates sosunu da ekleyip pisirin. Bazlamayi kucuk kare seklinde kesip servis tabaklarina esit sekilde paylastirin uzerine domates sosundan gezdirin en son uzerine etleri esit sekilde yerlestirin ve yine domates sosundan dokun. Erittiginiz kizgin tereyagini da en son etlerin uzerine dokun. Tereyaginiz kizgin olmali tereyagini doktugunuzde o guzelim cizirti sesini duymaniz gerek:))
Yogurt ve kozlenmis biberle servis yapin.  Evde iskender yapmak cok kolaymis umarim denersiniz. Afiyet olsun...

Sunday, October 28, 2012

El acmasi Ispanakli borek

Ispanakli Boregimizi bu sekildede yapabilirsiniz
benim favori seklim bu oldu ama :))

El acmasi borek evet ama yapimi cok kolay inanin bana hamuru o kadar guzel oluyor ki kolayca aciliyor. Bu tarifi her yaptigimda degisik sekiller verdim mesela gul boregi gibi yaptim yada uzun rulo yapip ikiye katladim ama bu sekli en cok hosuma giden oldu tepsimin uzunlugunda rulo yapip koydum tepsiye uzun bes adet rulom oldu hem kesmesi kolay oldu hem de sekli daha hos oldu bana gore:)
Tarif Cahide ve jibek e ait.

Malzemeler:

1 cup sut
3-4 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi sirke
Aldigi kadar un

Ici icin

1 bag taze ispanak
tuz karabiber
siviyag

Yapilisi:

Genis bir kapta yumusak olacak bir hamur yogurun ve dinlenmeye birakin. Bu arada ispanaklari dograyin baharatlari atin.
Hamuru 5 yada 6 esit parcaya ayirin. Her bir bezeyi iyice ince olacak sekilde acin actiginiz yufkanin heryerine gelecek sekilde siviyag surun ve ispanaklari yufkanin heryerine esit sekilde serpistirin ve rulo yapip tepsiye uzunlamasina dizin. Onceden isitilmis 375F firinda ustu kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun....

Monday, October 15, 2012

Acili Ezme









Cook hos, enfes, harika....

Ne kadar guzel soz varsa soylemeye deger iste o sozlerin hepsini soyluyorum:)) Turkiye'de lokantaya gidince gelen acili ezmeyle lavas ekmeginin hastasiyim desem yalan olmaz. Siparis ettigimiz yemek gelmeden karnimi doyurdugum olmustur:) Eeee buralarda lokantaya gidince oyle onden mezeler falan gelmiyor malesef zaten burda disarda yemege gitmek bizim icin biraz zor oluyor. Simdi bu konuya girersem icinden cikamam cook dertliyim bu konuda :( o yuzden ozledigimiz tatlar mutfagimizda esprisiyle   daliyorum mutfaga el yordamiyla ufak bir Turk lokantasindaymissin gibi hazirlik yapiyorum ufacik aileme:)) iste bu acili ezme de boyle cikti ortaya aslinda esimin universiteden hocasi esiyle birlikte yemege gelince bende kendi imzamizi tasiyan seyler yapmak istedim iyi ki de yapmisim bayildilar gece boyunca ''uzun zamandir bu kadar cok yememistik'' deyip durdular ki gercekten de bu zamana kadar agirladigim Amerikali misafirlerimden hicbiri bu kadar cok yememisti:)) Acikcasi cok mutlu oldum yemeklerimi sevmeleri tatli sohbetleri hersey bir harikaydi neyse gelelim tarife cok uzattim:))

Malzemeler

2 adet domates
1 adet salatalik
2 adet yesil biber
3 dis sarimsak
Bir avuc kadar maydanoz
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
zeytinyagi tuz karabiber pulbiber nane
10-15 adet kadar ceviz ici

Butun malzemelri mutfak robotuna koyup cektim fazla suyunu suzgecten suzdum. Ben ekmek ustune surup servis yaptim. Afiyet olsun...

Monday, October 8, 2012

Barbeku ve Kori Baharatli Tavuk

Bu aralar cok sik yaptigim bir yemek oldu bu tavuk sote :) hem yapimi kolay hem de cok lezzetli. Amerikali misafirimiz icin yapmistim gecenlerde arsivde duruyordu yayinlamak bugune kismetmis bizim ufaklik uyurken yazivereyim dedim:))
Malzemeler
4-5 parca kemiksiz tavuk but ( gogus te kullanabilirsiniz ama bu kadar lezzetli olmaz zira ben hic yag kullanmadan pisiriyorum tavugun kendi yagiyla gogus eti yagsiz oldugu icin lezzet degisiyor )
2 adet defne yapragi
istediginiz kadar kori baharati ve barbeku baharati ( barbeku baharati yoksa paprika chili pepper ve tuz) yada kirmizi biber
Tuz
 Tavuklari ince uzun bir sekilde dograyin baharatlari ekleyip karistirin zamaniniz varsa buzdolabinda 1 saat bekletebilirsiniz yagsiz tavaya tavuklari alin icine defne yapragini koyun ve ocagin altini en kisa ayara getirip tavanin kapagini da kapatip yavas yavas pisirin. Tavuklariniz suyunu salip cekiyor  zaten bu sirada yagini da saliyor. Eger yagi yetersiz gorurseniz ekleyebilirsiniz benim tavuklarim biraz yagliydi. Afiyet olsun....