Friday, November 28, 2014

Midye Baklava Tarifi



Bu zamana kadar Ben bu tatliyi niye yapmamisim arkadas diyorum kendime cok kolay, cok lezzetli ve bir o kadar da gorselligi harika.
Inanilmaz kolay hamur cok kolay aciliyor en guzel tarafi fazlasini buzluga atip dondurun istediginiz zaman cikartip uzerine tereyagi surup firina verin pisince uzerine serbeti dokun tatliniz hazir :)

Malzemeler

1 cay bardagi sut
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi nisasta
1 yumurta
3 bucuk su bardagi un
Yarim paket kabartma tozu
1/2 yemek kasigi sirke

Serbeti icin
3 su bardagi su
2 bucuk su bardagi seker
3-4 damla limon suyu

Acmak icin nisasta

Ici icin iri cekilmis ceviz

Yapilisi

Butun sivi malzemeleri karistirin unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur yogurun. Hamuru 12 bezeye ayirin ve 15-20 dk dinlendirin. Dinlenen bezeleri nisasta yardimiyla tatli tabagi buyuklugunde acin aralarinda nisasta serpip hepsini ayni sekilde acil ust uste koyun. Tatli tabagi buyuklugunde yufkanizi yine nisasta yardimiyla buyutun acabildiginiz kadar. Sonra siki bir sekilde rulo yapin yaptiginiz ruloyu bicakla iki parmak kalinliginda kesin. Kestiginiz ruloyu oklavayla cay tabagi kadar buyutup ortasina ceviz koyun ve yarim ay seklinde kapatin. Butun rulolari bitirince uzerine tereyagini eritip iyice kizdirin ve bir firca yardimiyla surun. Isitilmis 200 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin.

Tatliyi firina koyduktan sonra serbeti hazirlayin. Genis bir tencere ye su ve sekeri alin kaynamaya baslayinca limon damlatip 5 dk daha kaynatip ocaktan alin.
 Ilik serbeti ilk sicagi cikmis olan tatliya dokun. Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment