Tuesday, April 15, 2014

Kurutulmus Domatesli Ekmek

Farmer's market te en cok sorulan ve begeni alan kuru domatesli ekmeklerim.

Malzemeler

4 su bardagi un ( 200 ml.)
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi siviyag
1 tatli kadigi tuz
1 tatli kasigi kuru Maya


ici icin

7-8 adet kuru domates
2 yemek kasigi kadar domates salcasi
Zeytinyagi, kekik, sarimsak tozu, tuz
Ceviz ici

Yapilisi

Once ele yapismayan pogaca hamuru kivaminda bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.

Kuru domatesleri sicak suda bekletip yumusatin ve kucuk kucuk dograyin. Dogradiginiz domatesleri ve salcayi bir kaba alin ve suyla salcayi inceltin. Icine baharatlari ve zeytinyagini ekleyip iyice karistirin.

Mayalanan hamurdan mandalina buyuklugunde bazilar yapin ve acabildiginiz kadar ince acip icine domatesli sostan surun ve rulo sarip gul boregi sekli verin. Butun hamura ayni islemi uygulayip yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin. Tepside 15 dk mayalandirin firina vermeden once elinizle ustlerine bastirip duzlestirin.400 F firinda ustleri kizarana kadar pisirin. Firindan cikinca bir firca yardimiyla ustlerine zeytinyagi surun. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment