Saturday, August 25, 2012

Ramazan Pidesi





Ramazan ayi bitti bayrami da geride biraktik herkesin gecmis bayrami da kutlu olsun bu arada :))
Ramazan ayinin cogunu Turkiye de gecirdik 2 yil aradan sonra ailelerimizle olmak hem de ramazan ayinda birlikte olmak cok guzeldi. Bu pideyi tabi ki Turkiye de yapmadim Turkiye de boyle seylere ihtiyac duymuyor insan. Bu tarif burdaki arkadasim Selimenur'a ait o da tam bir ekmek yapici diyebilirim:) deneme yanilma yontemiyle buldugu bu tarif simdilerde Athens ahalisi arasinda epey populer oldu ama hakkini vermek lazim harika bir pide.
Surekli yeni tarifler deneyen biri olarak esimin soyledigi soz tamam bu ekmekten baska tarif deneme hep bunu yap oldu tamam dedim ama ben sanirim yine basaka tarifler denerim :)) ama dedigim gibi pide enfes lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.
Insan evde ekmek yapmanin lezzetini ve zafere ulasmanin verdigi hazzi tadiyor ozellikle Amerika da buraya geldikten sonra gordugum bayatlamayan, kuflenmeyen ve 1 sayfa dolusu icindekiler listesi olan ekmeklerden sonra icim daha rahat oluyor kendi ekmegimi yapinca.

Gelelim tarifimize

Malzemeler:

5 cup un
2 tatli kasigi maya
2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tereyagi

Uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi ve 1 tatli kasigi yogurt
Kavrulmus susam

Yapilisi:


Genis bir kaba unu alin uzerine tuzu koyun. Ayri bir kapta mayayi, sekeri ve tereyagini koyup uzerine 1 cup ilik su koyup karistirin boylece hem tereyagi erimis olacak hemde maya kabaracak. Maya kabardiktan sonra unun icine dokun ve yeteri miktar daha su ekleyip ele yapismayan bir hamur yogurup yarim saat dinlendirip mayaya gelmesini bekleyin. Firini 480 F ayarlayin. Hamuru yuvarlak pizza tepsisine dokup elinizle yuvarlak bir seklide yayin. En son uzerine yumurta sarisiyla yogurdu iyice karistirip yayin ve pide sekli verin uzerine susam serpip firina verin. Ekmeginiz kabarip uzeri kizarinca firindan alin. Afiyet olsun....

No comments:

Post a Comment