Sunday, August 21, 2011
Bir Icli Kofte Denemesi
Merhabalar,
Bugun yemege esimin okuldan arkadasi gelecek kendisi Uruguayli. Bende Turk mutfagindan agir ve guzel yemekler yapayim dedim ama bu siralar cok yoruluyorum ayaklarim da sisiyor o yuzden cok bisey yapamadim ama icli kofteyi yaptim bu benim ilk icli kofte denemem ama tadi da sekli de guzel oldu ilk defa yapmama ragmen yirtmadan acabildim benim icin buyuk basari :)
Tarifi bu siteden aldim ama aynen uygulamadim. Ben kendi yaptigim sekliyle yaziyorum buraya
http://www.yuksektopuklar.net/yemek-tarifleri-resimli-pratik-yemekler/et-yemekleri/1194-icli-kofte.html
Malzemeler:
2 su bardagi ince bulgur
1 yumurta
1 yemek kasigi biber salcasi
3 yemek kasigi un
Tuz, kirmizi biber, pul biber, kimyon ve nane
Ic Malzemesi icin:
250 gram kiyma
4 adet sogan
3 yemek kasigi tereyagi
1 tatli kasigi salca
Tuz karabiber, pulbiber
Yapilisi:
Once bulguru genis bir kaba alin ve 1 su bardagi sicak suyla islatin ve 1 saat kadar bekletin. Sonra icine yumurtayi kirin salcasini, baharatlarini ve unu ekleyip iyice yogurun eliniz kurudukca biraz suya batirin. Bulgurun kivami hamur gibi olmali bulgur tane tane olmamali.
Ic harcini hazirlamak icin tencereye yagi ve kiymayi alin kiyma kavrulduktan sonra uzerine yemeklik dogradiginiz soganlari da ekleyin ve kavurmaya deva edin. En son baharatlarini ekleyin ve sogumaya birakin. Buzdolabina da koyabilirsiniz.
Bulgurlu harctan cevizden buyuk parcalar koparin ve isaret parmaginizla yirtmadan icini oyun kiymali harctan 1 yemek kasigi kadar icine koyun ve kapatin.
Hazirladiginiz kofteleri suda haslayabilir yada yagda kizartabilirsiniz. Kizartmasi agir oluyor ama ben kizartmasini daha cok sevdim. O yuzden kizarttim siz kendi zevkinize gore yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Etiketler:
Bulgur isleri,
Yoresel Yemekler
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment