Malzemeler:
4 bardak un
1 1/2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi kuru maya
1 bardak ilik sut
1/2 bardak ilik su
4 yemek kasigi siviyag
2 adet somun ekmek
Yapilisi:
Genis bir kapta unu, kuru mayayi, sekeri ve tuzu karistirin. Suyu, sutu ve siviyagi unlu karisima ekleyip yogurmaya baslayin. Yumusak bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat mayalandirin sonra 2 parcaya ayirin ve duzgun bir somun sekli verin yaglanmis tepsiye yan yana koyun yarim saat kadar tekrar mayalanmasi icin bekleyin. Onceden isitilmis 375 F firinda 20- 25 dakika pisirin.
Tarif bu siteden alinmistir : http://www.40firinekmek.com/francala.htm
Esra, bu aksam yarinki kahvaltiya ekmek olmadigini fark ettim. aklima senin tarif geldi ve denedim. boylece sitenden de ilk defa bir tarifi denemis oldum :) Enfes oldu, ayni gercek ekmek gibi. Hatta pasta niyetine de yenebilir :)
ReplyDeleteburalardaki uc store un ekmegini de geride birakicak bir tadi oldu esra abla! thanks for the recipe...benim bloguma da beklerim demek isterdim ama henuz degil:)
ReplyDeleteellerinize saglik bu arada:)
Afiyet olsun Selcuk begenmene sevindim:)
ReplyDelete